Tijgers laatste reis

Vrijdag 31 juli 2009

Tijgertje is op, ze kan niet meer op haar pootjes staan, maar ze wil niet opgeven. Elke keer als ze me ziet kijkt ze weer op, als ik haar aai spint ze weer, maar eten gaat moeilijk. Ze is de laatste paar dagen verwend met zalm, kattensnoepjes en lekker eten, maar ze nam steeds zulke kleine hapjes, dat ze graatmager is. Ik zet haar in het fietsmandje van Dazzle, want ik denk dat ze er niet eens uit kan springen, maar dan komt er weer een kracht uit dat lijfje. Ik zet haar vast met een kattentuigje en dan vindt ze het toch wel erg spannend dit laatste ritje.

20090731_0916tijger_mandje2

Bij de dierenarts vindt ze het ook reuze interessant, maar ik moet een tijd wachten en dan legt ze zich er toch bij neer en dan weet ik dat ik er toch goed aan doe om haar in te laten slapen.

Ik vond Tijger helemaal geen naam voor een meisjespoes, maar ze heeft haar naam eer aan gedaan. Zo’n stoere meid, was voor helemaal niks bang, opgeven wilde ze niet, altijd attent, vooral als het om eten ging en als ik visite kreeg moest ze er bij zijn. Ze werd 18 jaar en een maand, toch een hele prestatie. Ik vind het wel jammer dat ik haar niet als klein poesje heb gekregen, samen met Gijsie.

20070110_1850tijger_likt_gijsie 20070630_0934gijsie_tijger_keuken9

Nog een paar foto’s van mijn lieve prachtpoes.

Tijgertje op schoot toen we haar pas hadden.

20061023_1128alie_tijger

Ze mocht ook zo graag bij Nico liggen.

20080430_1048tijger_nico

Lekker slapend …

20080703_1327tijger_bank2

en heerlijk eigenwijs.

20090418_1255tijger_achter4

Dag lieve kanjer.


0 comments

 1. Ik lees dit van je poes, en wens jullie veel sterkte,
  het valt toch niet mee om een dier weg te moeten brengen die heel lang deel uit maakte van je gezin!

  Maar ik zag dat je een reactie had achter gelaten op mijn log en dacht ik kijk eens even terug.
  Prachtige foto’s heb je zelf ook hoor!
  En die vlinder route, ja, daar ben ik wel jaloers op, zou die graag een keertje met jou lopen, maar het is te ver weg denk ik.
  Waar woon je ongeveer aan de kust?

  Groetjes van Marrie

 2. Wat een ontroerend logje met prachtige foto’s erbij. Heel hard om zo’n beestje te moeten laten inslapen en het lijkt me vreselijk om die laatste rit te moeten maken. Maar het is niet anders en je hebt hopelijk heel veel fijne herinneringen aan haar.
  Wat leuk trouwens om weer wat van je te horen. Eind vorig jaar had ik ineens schoon genoeg van het bloggen en ben ik ermee gestopt, maar na een poosje begon ik het toch heel erg te missen en ben ik stiekem weer een beetje begonnen. Kom zeker ook weer vaker bij je kijken want ik vond vooral je ‘speurtochten’ door de natuur altijd erg leuk om te lezen.

 3. Wat een lieverd! Sterkte hoor, je zal hem vast missen. Gelukkig heb je nog heel veel mooie foto’s ter herinnering.

  OT: Die tijgerspin is inderdaad best groot. Ik las dat het een van de grootste europese spinnen is. En dat zigzagje in het web had ze wel hoor, alleen had ik per ongeluk het web bewogen en toen vluchtte ze omhoog.Wel jammer, want dat zigzagje is wele rg karakteristiek.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s