Aquarel mandarijneend

Woensdag 25 februari 2009

Vorige week was ik begonnen een mandarijneend te schilderen. Ik had twee weken de tijd om over de achtergrond na te denken. Het was de bedoeling dat we een soort art-deco-achtergrond zouden doen. Ik wilde eerst grote bladeren, maar toen ik een golfpatroon zag ging ik dat doen. Ik begin rechtsonder met groene bogen, maar het is te donker naar mijn zin. Ik veeg steeds wat weg, maar echt mooi is het niet. Ik ga met lichter groen verder met aan de kwast een puntje ceruleumblauw en dat geeft een heel mooi effect. Toch valt de eend een beetje weg in het patroon, ook al heb ik de linker kant wat meer aangezet. Ik vind het patroon toch wel heel apart zo.

20090211_1147aquarel_mandarijneend_

20090225_1157aquarel_mandarijneend_


0 comments

 1. Dus als jij gaat winkelen neem je ook je camera mee ;-)) Doe ik ook vaak hoor. Ik heb nog zo’n kleintje die in mijn jaszak past. Maar het is toch een beetje lastig met tassen vol boodschappen. Die hoornaar zweefvlieg staat er heel mooi op. Ik wist niet dat hij zo heette, maar dan zijn zweefvliegen toch vaak moeilijk te benoemen. Dus meestal begin ik er maar niet aan.

 2. eerlijk gezegd vind ik de eerste mooier
  de achtergrond bij de tweede leidt teveel af
  van de schitterend geschilderde eend!

  vind je me niet bijdehand na mijn 4e les
  whahahaha

  groetjes , joek

 3. Hallo Ali,

  prachtige aquarel van de Mandarijneend! En ook ik vind net als Joek de eerste het mooist, de eend komt veel meer uit en valt weg bij het toch drukke patroon op de tweede foto.
  Groeten,
  Carla.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s