Vlinderroute 17-9

Woensdag 17 september 2008

Ik zou vrijdag mijn vlinderroute gaan lopen omdat ze dan mooi weer beloven, maar ze kunnen zoveel beloven en omdat het vandaag goed vlinderweer is ga ik vanmiddag en nog 4 soorten gespot en totaal 25 stuks over 1 km.

Op de muur van het oude stationnetje zie ik iets wat ik niet thuis kan brengen. Het lijkt een insect met een grote snor. Dan valt het naar beneden, ik zie een spinnetje en een zwart insect. Het insect valt de spin aan, maar rent daarna weer op de muur en dat gaat met een sneltreinvaart. Wat kan zo’n spinnendoder snel rennen, of hij slaat stukjes over ;-).

20080917_1345spinnendoder_stationne

(G)een mestkever?

20080917_1354zwart_kevertje_onbeken

Net als ik een foto wil nemen peert de hommel hem, maar niet getreurt, net op tijd ‘gevangen’.

20080917_1443hommel_spoor6


0 comments

  1. Nou je zou idd zeggen dat het de laatste dagen ideaal vlinderweer is, maar hier zie ik er bijna niet een meer. Nou zijn er hier toch altijd al weinig vlinders dus zegt dat niet zo veel. Ben eigenlijk wel heel benieuwd waar jou vlinderroute precies ligt. Het lijkt me ontzettend leuk om op die manier eens wat aan inventarisatie te doen.
    Je foto’s van dit logje zijn he, ahum, een beetje schokkend ;-). Die laatste is natuurlijk wel superleuk met die bewegende vleugeltjes.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s