Hoornaarzweefvlieg

Zaterdag 23 augustus 2008

Na de tweede crematiebijeenkomst deze maand, waarbij ik afscheid nam van een goede vriend, vandaag eens iets gezelligs. Mijn zwager en schoonzus komen te gast en ik had niet verwacht dat ik vandaag iets bijzonders zou fotograferen. We wandelen even naar de winkels en het is even lekker warm. We wandelen langs een klimop waar het wemelt van de zweefvliegen en dan zie ik een hele grote en voor mij bijzondere zweefvlieg. Het is de hoornaarzweefvlieg (Volucella zonaria).

20080823_1457hoornaar_zweefvlieg_zo

’s Avonds zie ik op de keukendeur een lapsnuitkever. Het jurkje lijkt wel gebreid.

20080823_2140lapsnuitkever_onbekend

Het is de avond van de nachtvlinders en ik heb net 5 rupsen van het vlasbekuiltje gezien en nu heb ik een bandspannertje in de keuken (die ik na het fotograferen buiten zet.

20080823_2158bandspanner_onbekend_k


0 comments

  1. mooie ganzen zeg mooi zo met dat water
    en je andere foto’s zijn ook mooi alleen hou ik niet van die spinnen in close-up ( ben er niet bang voor hoor maar ze zien er dan zo eng uit) hihihi

  2. Dus als jij gaat winkelen neem je ook je camera mee ;-)) Doe ik ook vaak hoor. Ik heb nog zo’n kleintje die in mijn jaszak past. Maar het is toch een beetje lastig met tassen vol boodschappen. Die hoornaar zweefvlieg staat er heel mooi op. Ik wist niet dat hij zo heette, maar dan zijn zweefvliegen toch vaak moeilijk te benoemen. Dus meestal begin ik er maar niet aan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s