Glasworkshop

Zaterdag 19 januari 2008

Naar een glaswerkplaatsdag geweest in het Kunstencentrum. Ik had al een idee wat ik ging doen toen ik me opgaf. Ter plekke iets verzinnen gaat me heel slecht af en dat vind ik zonde van de dag.

Thuis heb ik tekeningen gemaakt van een tulp en van een soepschildpad. Ik begin met de tulp, die wil ik 2 x doen omdat ik ze weg wil geven. Ik snij de rode tulpen, maar er is niet voldoende afval van groen glas voor de steel, daarom gebruik ik blauw groen. Ik leg het neer zoals ik het getekend heb, maar gelukkig geeft Dominiek me advies om het meer grafisch neer te leggen. Als ik dan door mijn wimpers kijk als ik het zo neergelegd heb vind ik het heel mooi. Alleen zijn ze veel groter geworden dan de bedoeling was.

20080119_1228glas_tulpen

Dan ga ik verder met mijn soepschildpad. Ik wilde hem hol hebben van onder door er vilt onder te leggen, maar dan loop ik het risico dat de zeshoekige plaatjes er af schuiven. Het zou wel kunnen als het eerst met de plaatjes plat gebakken wordt en daarna met het vilt er onder, maar dat ik ook zo’n gedoe. ik wil wel dat het schild iets opbolt bij de kop en de poten. Ik snij eerst de onderplaat, dan een kleinere plaat waar de zeshoekige plaatjes op komen en dan zoek ik groen glas voor de plaatjes. Ik vind heel mooi gevlamd glas  Eerst was het plan om doorzichtig glas onder de middelste rij te leggen om het geheel wat op te bollen, maar Dominiek zegt dat ik ook doorzichtig glas er bovenop kan leggen, daarbij gaat het effect van het gevlamde glas niet verloren.

20080119_1422glas_schildpad

De poten en kop doe ik met gekleurd gevlamd bruin glas. De groene rand eromheen snij ik steeds in blokjes van 3 zodat het goed in elkaar past. Het is nog een geduldswerkje om alles goed op zijn plaats te leggen. Het is wel anders dan ik in gedachte had, maar ik ben heel blij met het eindresultaat en ik hoop dat het met het verhitten goed gaat.

20080119_1602glas_schildpad


0 comments

  1. En binnenkort je eigen galerie….;-)))?
    Wat zijn ze mooi geworden! De schildpad was zo te lezen een hoop werk, maar hij ziet er geweldig en ‘levensecht’ uit!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s